sâmbătă, 20 aprilie 2013

VINCON Vrancea Blogmeet

Nu stiu cu ce sa incep si cu ce sa termin, asa de tare ne`a ametit domnu` Mateescu..:)) Astazi am dat curs invitatiei colegului meu Alin Ionita, si am vizitat doua din cramele VINCON Vrancea, Crama Paradis, Crama Beciul Domnesc plus combinatul de conditionare a vinului si linia tehnologica din  Odobesti[ sper sa nu gresesc] .
Crama Paradis, cunoscută datorită rezervei de distilat de vin, este cea mai mare din Sud-Estul Europei, având peste 4,200 de butoaie din stejar.Aici m`am ferit sa degust ceva, i`am lasat doar pe colegii mei, deci nu pot decat sa vorbesc despre impresionantul numar de butoaie asezate la fel de simetric pe care le`am vazut acolo.

Crama Beciul Domnesc, care este cea mai mare vinotecă profesională din România, deţine peste 111,000 sticle de vin, cele mai vechi datând din 1949. Crama, monument istoric, inclus în programele de conservare UNESCO, a fost fondată în timpul domniei lui Ştefan cel Mare şi a fost renovată între 1834 -1839, în perioada domniei lui Mihail Sturdza.  Din ce am retinut eu aici, cele mai vechi sticle datand din 1949, au ramas in numar foarte mic [ in jur de 21 ], drept urmare nu sunt disponibile pentru comert, cea mai veche sticla ce poate fi cumparata dateaza din 1989, avand un pret estimativ de 800 de ron.
In final ne`am oprit in Odobesti la Sectia de imbuteliere, unde mi`am facut curaj si am degustat toate cele 7 feluri de vin oferite..Din punctul meu de vedere daca mai urmau inca vreo doua nu ne mai intelegeam unul cu altul ..:D Dar cum organizatorii s`au gandit la toate, a urmat un bine venit si bine primit de catre toti bufet suedez. N`am retinut numele tuturor, insa vedeta cu siguranta a fost Busuioaca de Bohotin[ imbuteliata in 2012], vin care momentan nu se gaseste in comert, urmat desigur de Tamaioasa Romaneasca, cu al ei gust dulce si culoare unica galben aurie.

Ma opresc ca sa nu debitez si mai multe prostii, vreau sa multumesc in primul rand Blogosferei Vrancene ca imi da ocazia sa particip la asa evenimente foarte faine, colegului meu Alin Ionita pentru initiativa, Pr`ului Iulia Suteu, Pr`ului Alexandra Anghel pentru buna comunicare si organizare, colegului Adrian Fluture pentru pozele foarte faine :D, domnului Mateescu care a fost foarte receptiv la toate intrebarile primite, avand un raspuns foarte la obiect la fiecare din ele, si in final multumesc  VINCON Vrancea
 pentru oportunitatea oferita
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu